Weekje weg naar de Eifel in Duitsland

Geplaatst door

Zin om er tussenuit te gaan voor een paar dagen? Bij onze oosterburen is er aan mooie landschappen geen gebrek. Laat je bijvoorbeeld betoveren door de charmes van de Eifel-regio. Dit gebied ligt in het zuidwesten van Duitsland tegen de grens van België. Niet al te ver van huis dus! Het is een prachtig gebied met ver strekkende bossen, wijngaarden en kratermeren.

 

Geniet van een wijntje van een van de prachtige wijngaarden

Langs de oevers van de rivier de Ahr in het Ahrdal zijn de hellingen bedekt met wijngaarden van blauwe druivensoorten. Deze streek ligt ten zuiden van de stad Bonn. Er wordt alleen rode wijn gemaakt van de blauwe druiven. Als je zin hebt in een stevige wandeling, kan je de 35 kilometer lange ‘Rotweinwanderweg’ volgen. Deze ‘rode wijn wandelroute’ leidt je door de wijngaarden heen. Geniet van een prachtig uitzicht, maar trek wel je goede wandelschoenen aan. Je moet namelijk wel één of zelfs twee hele dagen uittrekken voor deze wandeling.

 

Trek je zwembroek aan voor een duik in een van de kratermeren

In het zuidoosten van het gebied de Eifel liggen verschillende kratermeren. Zeker de moeite van een bezoekje waard tijdens je vakantie duitsland! De kratermeren zijn lang geleden, ruim 50 miljoen jaar terug in de tijd, ontstaan als gevolg van vulkanische activiteit. In een van de grootste kratermeren in het gebied kan je zelfs nog een beetje van deze vulkanische activiteit tegenkomen. In de Laacher See borrelt er namelijk nog steeds koolstofdioxide uit het binnenste van de aardbol naar boven, waardoor het water op sommige plekken kan bubbelen. Dit meer heeft een omtrek van ongeveer acht kilometer en is adembenemend mooi. Naast zwemmen kan je in deze omgeving ook mooi wandelen of fietsen.

 

Drink een lokaal biertje

Tijdens je vakantie duitsland mag natuurlijk een verfrissend biertje niet ontbreken. In de stad Bitburg in het zuidelijke gedeelte van de Eifel vind je de Bitburg-brouwerij. Deze brouwerij voorziet zo ongeveer de hele regio van Bitburger bier. Op veel plekken kom je dan ook hun reclamespreuk tegen: “Bitte ein bit”. Neem deel aan een rondleiding door de brouwerij en kom erachter waarom ze zo gek zijn op dit bier. Natuurlijk kan je aan het einde van de tour ook deelnemen aan een proeverij. Voor de mensen die nog moeten rijden staat er ook alcoholvrij bier op de kaart.

 

Dit waren nog maar een paar van de bezienswaardigheden van het gebied de Eifel. Het ligt niet al te ver van huis, dus perfect voor een paar daagjes weg!

Geef een reactie