Een prettig weekend!

Geplaatst door

Iedereen houdt van een feestje! Een reden om de werkelijkheid even te vergeten en een avond plezier te maken. Vrijdagavond, het einde van de werkweek. Even met je collega's naar het café! Dat het laat wordt is niet jouw schuld, al vind je het helemaal niet zo erg. Het was erg gezellig! De volgende ochtend slaap je wat langer, de wekker gaat immers niet af. Zaterdagmorgen met een krantje en een kopje koffie. 's Avonds ga je naar de verjaardag van je nichtje. Ook gezellig, want je kunt goed met haar vrienden opschieten. Ook op deze heerlijke zaterdagavond wordt het wat laat. Maar dat is in orde, het is toch zeker weekend? Zondagochtend voelt als een zware dobber. Wanneer je op de klok kijkt zie je dat het eigenlijk al zondagmiddag is. Snel de televisie aan, want Anderlecht speelt vandaag thuis. Je ontbijt sla je over. Dan had je maar eerder op moeten staan, zeg je tegen jezelf. Een pintje tijdens de wedstrijd is net zoveel calorieën als een broodje kaas, heb je eens gehoord.

Gelukkige dinsdag!

Met een houten hoofd naar het werk op maandagochtend valt je zwaar. Misschien had je toch wat rustiger aan moeten doen, dit afgelopen weekend. Maar ach, de dag vliegt voorbij en je kunt heel goed doen alsof je hard werkt. Niemand had in de gaten dat je een kater had en de naarste dag van de week is al voorbij! Je geniet van de kookkunsten van je liefste en schenkt een glas voor jezelf in. Haute cuisine vraagt om een uitstekende wijn, grinnik je naar je echtgenote. Voor je het weet is de avond voorbij. De tijd vliegt nu eenmaal wanneer je pret hebt. Waarvan akte, want de dinsdagmorgen is daar voor je er erg in hebt. Bijna op de helft van de week. Even doorzetten nog. Zodra je de werkdag achter je hebt gelaten rijd je dorstig naar huis. Waar kun je vanavond eens op drinken? Gelukkige dinsdag!

Gelukkig nieuwjaar!

Weken verstrijken, maanden gaan voorbij. Plotseling sta je met een glas champagne in je hand terwijl iemand je hartstochtelijk kust en je het beste toewenst. Het beste. Voor jou. Daar ga je even over nadenken. Want het nieuwe jaar is een prachtige kans. Een kans om meer te worden dan je bent. Een kans om je leven te beteren. Je kijkt naar het glas champagne, dat meer smaakt als cider met toegevoegde suikers, en neemt een belangrijke beslissing. Dag in, dag uit drinken? Dat kan zo niet langer! Wanneer ga je te ver? Wanneer ben je alcoholist? Je hebt het antwoord niet paraat, maar gelukkig kun je Google om raad vragen…

Wanneer ben je alcoholist?

Google maakt je zin al snel af. Dat betekent niets minder dan dat het een zin is die mensen nu eenmaal vaker typen. Je maakt de Alcoholisme Test online en staart naar het scherm. Dat is niet de uitslag waar je op hoopte, maar wel degene die je verwachtte. En nu? Het antwoord is te zien op het scherm van je smartphone, tablet of laptop. Vraag hulp! Enkel de zin 'Wanneer ben je alcoholist?' intypen helpt je niet. Maar gelukkig zijn er ervaren professionals die voor je klaar staan. Met beproefde methodes kun jij geholpen worden de controle weer terug te vatten. De eerste stap? Die zet jij zelf.

Geef een reactie