Tips voor een Velux dakraam

Geplaatst door

Ben jij in het bezit van een Velux dakraam? Dan is het goed dat je op dit artikel bent uitgekomen. We zullen hieronder stilstaan bij de belangrijkste tips voor als je een Velux dakraam wilt kopen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze zal maken. Met deze tips kun jij nog meer plezier aan je woning hebben en dat is natuurlijk erg prettig. Heb jij nog additionele vragen naar aanleiding van een van deze tips? Dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist die je verder kan helpen. Je wilt immers voorkomen dat je verkeerde producten in huis haalt.

Het schoonmaken van het Velux dakraam

Als we kijken naar het Velux dakraam wordt deze in veel gevallen vergeten om schoon te maken. Dit is natuurlijk erg zonde, omdat dit de uitstraling van de ruimte enorm kan beïnvloeden. Om deze reden is het aan te raden om periodiek het dakraampje schoon te maken. Hierbij is het aan te raden om dit iedere twee weken te doen. Dat doe je eenvoudig met behulp van een doekje en een speciaal schoonmaakmiddel voor glas. Zo weet je zeker dat het glas er weer optimaal uit komt te zien, zodat jij zonder vlekken uit het dakraampje kunt kijken. Daarnaast bevordert het ook de levensduur van het dakraampje.

Veel lichtinval? Ga voor een rolgordijn

Veel mensen hebben een Velux dakraam, maar snappen niet hoe ze ervoor kunnen zorgen dat licht kan worden gestopt. Het is immers niet mogelijk om een regulier gordijn voor een dakraam te plaatsen, toch? Dat klopt, om deze reden is het aan te raden om te kiezen voor een speciaal Velux dakraam rolgordijn. Met een Velux dakraam rolgordijn kun jij ervoor zorgen dat je geen last hebt van zonlicht en dat je tijdens het slapen eenvoudig de rolgordijn dicht kunt doen. Hierdoor zul je merken dat je optimaal kunt genieten van een verduisterde kamer. Wil jij voor extra goede kwaliteit gaan? Ga dan voor een verduisterend rolgordijn op maat. Let op, een rolgordijn voor een dakraam is precisiewerk. Om deze reden is het zeker aan te raden om een specialist het dakraampje in te laten meten.

Periodiek onderhoud

Als laatste tips geven we mee dat het aan te raden is om periodiek onderhoud uit te laten voeren voor je dakraam. Als je dit namelijk niet doet, kan het hout of het raampje gaan rotten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je lang kunt doen met je dakraam. Probeer zodoende om jaarlijks iemand naar het dakraampje te laten kijken. Dat kun je vaak overlaten aan dezelfde vakmensen die je dakpannen controleren. Hierdoor heb jij jaarlijks een controle van je dak en kom je niet onverwachts voor hoge reparatiekosten te staan.

 

Geef een reactie