Alles wat je moet weten over een hondenjas

Geplaatst door

Lang bestond het idee dat een hondenjas enkel gebruikt wordt voor de mode. Maar inmiddels is dat verandert en zijn de meeste mensen ervan bewust dat een hond niet alleen voor mode een hondenjas nodig heeft. Vooral wanneer het om de gezondheid van de hond gaat is een hondenjas essentieel. 

Welke honden hebben een hondenjas nodig?

Er zijn verschillende soorten honden en dat maakt dat sommigen een hondenjas beter kunnen gebruiken dan anderen. Klein en kortharige honden behoren tot de type die in de winter een hondenjas aan moeten, omdat deze het snelst kou vatten. Daarnaast zijn er ook de hondenrassen met korte poten die een hondenjas ook goed kunnen gebruiken. Honden met korte poten bevinden zich dichtbij de grond en krijgen het hierdoor sneller koud. Omdat oudere honden doorgaans een zwakkere immuunsysteem hebben, is het altijd een goed idee om een hondenjas voor hun te kopen. Zoals jezelf hebt kunnen merken is een hondenjas meer dan alleen een mode assortiment voor je hond. 

Verschillende soorten hondenjas

Er bestaan verschillende soorten hondenjassen, maar indien het om een goede kwaliteit hondenjas gaat, biedt het zeker bescherming tegen kou en vocht. Op die manier blijft je hond altijd lekker warm. Om ervoor te zorgen dat je hond niet uit het zicht verloren wordt, zijn er speciale hondenjassen ontworpen met reflecterende componenten. In het donker kun je je hond hierdoor makkelijker zien en/of vinden. Andere modellen hondenjassen hebben een waterafstotend mechanisme al dan niet met capuchon. Het ligt er helemaal aan wat jij zelf voor je hond wil hebben. Als dat duidelijk is, kun je een geschikte hondenjas uitkiezen voor je hond. 

Waarop letten bij het kopen van een hondenjas

Bij het kopen van een hondenjas is het altijd goed om te letten op de kwaliteit. Hierbij zijn er een paar punten waarop je moet letten. Het eerste waarop je de nadruk moet leggen is dat het gemaakt is van stevig materiaal. Verder moet je ook erop letten dat het materiaal een ademend, waterdicht en zacht karakter heeft. Het juiste afmeting hondenjas is ook even belangrijk om op te letten. De juiste afmeting hondenjas maakt het namelijk mogelijk om jouw hond maximale bewegingsvrijheid te geven. Uiteraard is het zo dat je hond zich comfortabel moet voelen in zijn jas. Zie erop toe dat dat ook het geval is indien je besluit om er een te kopen. Nadat je de juiste hebt gekocht kun je zorgeloos een wandeling maken met je hond.

 

Geef een reactie