Veilig en hygiënisch op de werkvloer

Geplaatst door

We leven in onzekere tijden. Al anderhalf jaar worden we geteisterd door een enorme gezondheidscrisis en het leek alsof het einde nabij was maar het blijkt nu toch nog niet zover te zijn. Dat betekent dat we weer grenzen moeten stellen en extra voorzichtig moeten zijn. Dat doen we voor onszelf maar ook voor anderen, in huis en op de werkvloer. In deze blog bespreek ik dat laatste met je. Lees je mee?

De maatregelen in je hoofd

Allereerst moeten we ons bewustzijn en houden aan de maatregelen die worden opgelegd door de overheid. In de laatste maanden zien we dat het vertrouwen daarin schommelt maar niemand heeft ooit eerder zoiets meegemaakt. We kunnen maar beter uitgaan van de onderzoeken en conclusies van de experts en de regels die daarmee samenhangen. Zo hopen we zo snel mogelijk deze crisis te boven te komen. Op de werkvloer betekent dat onder andere dat we afstand van elkaar houden en voldoende onze handen wassen.

Je eigen plek aan kant

Bij de meeste kantoorruimtes heeft men een vaste werkplek. In deze tijd is het belangrijk om die schoon te houden en regelmatig af te nemen met een doekje. Maar over het algemeen is het van belang dat je jouw werkplek opgeruimd houdt. Waarom? Als de plek waar we werken schoon en overzichtelijk is, heeft dat een positief effect op onze manier van werken. Het zorgt ervoor dat we meer gefocust zijn en dat we met voldoende motivatie aan de slag gaan, dat heeft weer voordelen als het gaat om onze productiviteit.

Geregeld door het bedrijf

Natuurlijk zijn er ook plekken waar de werknemer niet voor hoeft te zorgen als het om opgeruimdheid en hygiëne gaat. De algemene ruimtes zoals de lobby en de toiletten zijn daar voorbeelden van. Dat moet het bedrijf regelen en die kan daar een externe partij voor inhuren die zich wat dat betreft ontfermt over de schoonmaak. Ook als het gaat om afvalverwerking moet dit goed geregeld zijn. Als bedrijf kan je gewoon een vuilcontainer huren en afspraken maken over wanneer deze geleegd moet worden. Bij mkb-afval.nl zijn de tarieven duidelijk en ook de voorwaardes en diensten die daaraan verbonden zijn worden transparant gedeeld.

De check van de leiding

Als leidinggevende kan het in deze tijd ook geen kwaad om met je personeel in gesprek te gaan en af en toe een check uit te voeren. Dit ter bevordering van de productiviteit maar ook zodat d gezondheid van werknemers gewaarborgd blijft.

Geef een reactie