De 5 beste tips voor jouw citytrip naar Sevilla

Geplaatst door

Ga je de mooie Spaanse stad Sevilla ontdekken tijdens een citytrip? Groot gelijk, want de mooie hoofdstad van Andalusië heeft enorm veel te bieden. Of je nu houdt van kunst en cultuur, een heerlijke spa, heerlijk eten (tapas!!), of shoppen, Sevilla heeft het allemaal. Ben jij benieuwd welke items een absolute must zijn op jouw Sevilla to-do list? Lees dan snel verder voor de beste tips voor jouw citytrip naar Sevilla!

De geschiedenis van de stad ontdekken in het archeologische museum

Dit prachtige museum bevindt zich aan het Plaza de America. Het indrukwekkende gebouw werd in het jaar 1929 gebouwd en herbergt lokale, historische schatten uit de Middeleeuwen, prehistorie en de Romeinse tijd. Het museum heeft in totaal wel 27 verschillende zalen! Een absolute highlight van dit museum is zaal zes, waar je de schat van Carambola (stammend uit het jaar 650 voor Christus!) kunt bewonderen. 

Paleis Real Alcazar

Vlak bij het archeologisch museum bevindt zich het monumentale paleis Real Alcazar. Het paleis werd in  het jaar 913 gebouwd en in de 11e eeuw uitgebreid tot het paleis wat het nu is, door de laatste koning van de Abbasiden. Een absolute must see bij het paleis is de Casa de Contración, waar alle Spaanse handel administratief werd bijgehouden en waar zich vroeger een zeevaartschool bevond. 

Een dagje winkelen in de Calle Sierpes

In Sevilla kun je heerlijk winkelen in de grote winkelstraat in het zuiden van de stad: Calle Sierpes. Hier vind je bekende ketens maar ook charmante kleine boetiekjes. Heb je de Calle Sierpes wel gezien? Loop dan even door naar Calle O’Donnell, de tweede grootste winkelstraat van de mooie stad. Je kunt hier terecht voor mooie kleding, accessoires en leuke souvenirs.

Genieten van Spaanse tapas bij restaurant La Lintera Ciega

Eén van de beste tapas restaurants in Sevilla is La Linterna Ciega. Je kunt hier voor een zacht prijsje genieten van de lekkerste tapas van de stad. Sla zeker de specialiteit van het restaurant de ‘Pappa al pomodoro della mamma’ niet over! 

Tot rust komen in de hamam van AIRE Sevilla

Wil je even echt ontspannen tijdens jouw stedentrip Sevilla? In de wijk Santa Cruz ligt het heerlijke AIRE Sevilla. In deze hamam die zich bevindt in een paleis met een geschiedenis die meer dan vijf eeuwen teruggaat, kun je genieten van ontspannende massages, duo massages, tot rust komen in de authentieke thermale baden (bij kaarslicht) en nog veel meer. 

 

Geef een reactie