Hoge energierekening? Zo scoor je een voordelig zakelijk energiecontract

Geplaatst door

Het is je vast niet ontgaan dat de energieprijzen al een tijdje in de lift zitten. De laatste maanden is zakelijke energie een stuk duurder geworden. Dat hoeft gelukkig niet te betekenen dat je voor je volgende zakelijke energiecontract de hoofdprijs moet betalen. Er is namelijk een aantal tips dat je op kunt volgen wanneer je geld wilt besparen op je zakelijke energie. Wist je bijvoorbeeld dat je kunt beginnen met energie vergelijken zakelijk voor een voordelig energiecontract? In dit artikel lees je er meer over.

Stap altijd over op het moment dat dat kan

Of de energieprijzen nu hoog liggen of niet; er is altijd een groep ondernemers die niet overstapt op het moment dat dat kan en mag. Ieder energiecontract beschikt over een einddatum; dat is de datum waarop je energiecontract klaar is. De ondernemers die niet overstappen blijven hangen en laten de einddatum verstrijken. Dat is zonde, want als je actie onderneemt, kun je profiteren van een nieuw zakelijk energiecontract met aantrekkelijke kortingen of een interessant welkomstcadeau. Daarom moet je weten dat het financieel gezien altijd aantrekkelijker is om over te stappen dan om te blijven hangen. Heb je geen zin of geen tijd om op zoek te gaan naar een nieuw energiecontract? Check dan eens bij je huidige energieleverancier of ze een aanbod voor je hebben waardoor het juist aantrekkelijk is om te blijven. Wat je ook doet; onderneem in ieder geval altijd actie zodat je altijd het meest voordelige energietarief betaalt.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor beste deal

Besluit je toch om over te stappen, dan is het aan te raden om te beginnen met mkb energie vergelijken. Door aan de slag te gaan met het vergelijken van meerdere energiedeals weet je altijd zeker dat je het beste en meest voordelige contract van dat moment scoort. Het goede nieuws is het feit dat je tegenwoordig niet meer zelf handmatig op zoek hoeft te gaan naar passende energiecontracten voor je bedrijf. Daar kun je gewoon een online zakelijke energievergelijker voor gebruiken. Dat is een tool die op basis van jouw jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen op zoek gaat naar de best passende energiecontracten voor je onderneming. Check je jaarlijkse rekening om te weten wat je verbruik per jaar is en ga vandaag nog aan de slag. Een zakelijke energievergelijker is meestal onafhankelijk wat inhoudt dat je altijd het volledige aanbod te zien krijgt. Dat scheelt je weer het nodige zoekwerk!

Houd de einddatum en opzegtermijn altijd in de gaten

Waar je tot slot nog geld mee kunt besparen, is door op exact het juiste moment over te stappen. Je moet namelijk weten dat je niet zomaar op de helft van je energiecontract naar een andere aanbieder kunt gaan. Alhoewel; dat kun je wel doen, maar op die manier betaal je gegarandeerd veel te veel voor je zakelijke energie. Het is belangrijk om te wachten tot de opzegtermijn begint. Bij de meeste energiebedrijven is een opzegtermijn van een maand te vinden, maar controleer dit altijd goed. Stap je eerder over dan officieel mag dan moet je een opzegboete betalen. Dat is een bedrag voor de energie die je nog had beloofd af te nemen. Zorg er ook voor dat je niet veel te laat bent, omdat anders de einddatum verstrijkt. Dat wil je ook weer niet, want in dat geval mag de energieleverancier je contract stilzwijgend verlengen. Helaas gebeurt dit nooit tegen aantrekkelijke aanbiedingstarieven, maar betaal je op deze manier altijd te veel. Kortom: zorg dus voor de juiste timing om zo niet onnodig veel kwijt te zijn aan je zakelijke energie.

Geef een reactie