Hoekbanken geven je interieur een andere sfeer

Geplaatst door

Ben je toe aan een nieuw interieur en wil je dan eens een flink statement maken? Kijk dan eens bij de robuuste hoekbanken. Zo'n hoekbank lijkt misschien een groot obstakel in je huis, maar uiteindelijk neemt deze minder ruimte in dan een tweezits- en een driezitsbank samen. Daarbij heb je met hoekbanken nooit een loze ruimte in de hoek tussen de twee banken, daar kun je namelijk gewoon zitten! Een tafeltje of een poef is dan niet meer nodig. Je hebt in één keer je complete zithoek aangeschaft. Een losse stoel is niet meer nodig. Natuurlijk kies je er een mooie salontafel bij of je gaat voor zo'n leuke set met drie salontafeltjes. Een mooi kleed op de vloer en je zithoek is helemaal klaar voor gebruik!

Hoekbanken zijn ideaal voor het hele gezin

Ben je met z'n vieren of met z'n zessen thuis? Dan is een hoekbank een fijne oplossing. Je kunt er met het hele gezin op loungen zonder dat je perse op een rijtje hoeft te blijven zitten. Wil je eens languit liggen? Dan kan dat ook gewoon. Hoekbanken zijn een centraal punt in huis waar je iedereen kunt verzamelen, waar je samen tv kunt kijken en waar, natuurlijk, de thee en koekjes klaarstaan na een lange, zware schooldag. Ook met je vrienden op de bank zitten is altijd gezellig. Doordat je in een hoek zit ten opzichte van elkaar heb je altijd goede zichtlijnen en is het voeren van een goed gesprek goed te doen.

Of ga je lekker aan tafel zitten?

Aan tafel zitten is niet alleen leuk tijdens het eten. Je kunt er ook fijn bordspellen doen, puzzelen, huiswerk maken, werken en knutselen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je er lekker kunt zitten. Heb je kinderen? Dan is het slim om te gaan voor stoelen die gemakkelijk zijn schoon te maken. Vroeger kozen mensen voor van die harde houten stoelen, tegenwoordig is een eetkamerstoel groen leer ideaal!

Wat is ideaal aan een stoel met lederen bekleding?

Deze stoelen zitten, om te beginnen, enorm comfortabel. Daarbij zijn ze gemakkelijk af te nemen met een klamme doek. Je veegt de etensresten en de gemorste melk er zo af. Even aan de lucht laten drogen en je ziet er niets meer van. Kies je voor een stoel met een stoffen bekleding? Dat is natuurlijk ook mooi! Maar vergeet dan vooral niet om de bekleding te voorzien van een speciale coating om lelijke vlekken te voorkomen!

Geef een reactie