Epoxy voor een glanzende beschermlaag

Geplaatst door

Epoxy is een product dat op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Door de brede inzetbaarheid van het product hebben veel verschillende sectoren dit product vaak nodig. In de basis zal epoxy vaak voor een stevige en glimmende laag zorgen. Hierdoor is epoxy een product dat niet alleen kan helpen bij het sterker maken van objecten, maar daarnaast zal de epoxy er ook voor zorgen dat het object er prachtig uit komt te zien. Er zijn veel verschillende varianten van de epoxy te verkrijgen. Dit is fijn, aangezien je hierdoor altijd de epoxy zal vinden die je nodig zal hebben. Lees voor de aanschaf van de epoxy wel altijd goed of het product daadwerkelijk kan doen waarvoor jij het wil gaan gebruiken. Anders is het misschien handiger om een andere variant van de epoxy aan te schaffen. 

 

Epoxyvloeren

Epoxy kan bijvoorbeeld gebruikt gaan worden als vloercoating. Er zijn verschillende locaties die epoxy als een extra laag over de vloer verdelen. Dit zal ervoor zorgen dat de vloer niet kan beschadigen op diverse manieren. De epoxy zal er zo voor zorgen dat er geen krassen op de vloer kunnen komen, maar ook zorgt het ervoor dat eventuele vloeibare middelen niet door de laag van epoxy heen kunnen stromen. Zo kan de vloercoating bijvoorbeeld gebruikt worden in de garage. Vaak is de grond daar gemaakt van asfalt. Om te voorkomen dat eventueel benzine of olie op het asfalt kan lekken, is epoxy hiervoor de ideale oplossing. In winkels waar keukens of badkamer verkocht worden wordt ook vaak gebruik gemaakt van epoxy. Bij deze gevallen gaat het de showrooms vooral om de glanzende laag dat epoxy aan de vloer toevoegt. Zo zullen de keukens, badkamer, maar bijvoorbeeld ook auto’s er net even mooier uit gaan zien. 

 

Kunst met epoxy 

Epoxy resin wordt vaak gebruikt bij kunstzinnige concepten en creaties. Aangezien epoxy relatief makkelijk aan te brengen is, kiezen veel kunstenaar ervoor om gebruik te maken van dit middel. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de epoxy in bepaalde vormen te gieten. Als je wil kan je dan ook nog eens kleurstoffen en glitters toevoegen aan de epoxy. Hierdoor zal de glimmende laag van epoxy een compleet niet effect krijgen. De objecten die je op deze manier zal opleveren zullen er prachtig uit gaan zien. Iedere kunstenaar krijgt dan ook veel extra mogelijkheden met het gebruik van epoxy resin. Daarom is het aan te raden om het product eens te gebruiken bij het volgende project.

Geef een reactie