De lekkerste chocolade voor tijdens de feestdagen

Geplaatst door

De feestdagen staan weer voor de deur, en dus moeten we ons weer gaan voorbereiden op het kerstdiner. Niet alleen het uitgebreide diner zelf is zeer belangrijk, maar ook de kleine hapjes mogen we niet vergeten. Chocolade is één van de meest populaire lekkernijen tijdens de feestdagen, en toch wachten teveel mensen tot het laatste moment met bonbons bestellen. Het is daarom niet verkeerd om vroeg te beginnen met het samenstellen van een lijst met jouw favoriete chocolade bonbons. Zo voorkom je dat je kerstavond moet vieren zonder de gezelligheid van een chocolaatje. Maar met welke chocolade maak je iedereen aan jouw kerstdiner blij? Om je een beetje op weg te helpen staan in dit artikel de meest populaire kerstchocolaatjes voor je op een rij.

Chocolade in kerstvormpjes

Laten we eerlijk zijn: tijdens de feestmaanden zien we overal chocolade in kerstvormpjes. Het gezicht van de Kerstman, een versierde kerstboom en vrolijke rendieren: allemaal worden ze nagemaakt in voornamelijk melk en pure chocolade. Dit is niet voor niets! Veel mensen zijn dol op de vrolijke kerstchocolaatjes, en halen ze dan ook graag in huis. Deze vorm van chocolade brengt de kerstsfeer met zich mee, en zorgt voor een vrolijke noot aan tafel. Deze chocolaatjes zijn overigens ook zeer populair bij kleine kinderen. Voornamelijk door de vrolijke vormpjes en bijpassende kleuren die vaak worden gebruikt. Hierdoor zijn ze het perfecte kerstchocolaatje voor jonge gezinnen en grote families.

Alcoholische bonbons

Hierboven hebben we gesproken over de meest populaire kerst chocolade bij kinderen, en nu gaan we praten over de meest populaire kerst chocolade voor volwassenen. Al jaren behoort de kersenbonbon tot één van de meest gekochte bonbons tijdens de feestdagen, maar wist je dat dit niet de enige bonbon is die gemaakt wordt met alcohol? Tegenwoordig zijn er tientallen bonbons die gemaakt worden met een heerlijke alcoholische vulling. Denk bijvoorbeeld aan de populaire Baileys, Rum, Cognac en Advocaat vullingen. Deze alcoholische bonbons zijn overigens niet alleen perfect als afsluiting na een lang kerstdiner, ook als klein cadeautje voor de gastheer of gastvrouw zouden ze niet misstaan.

Chocolade met noten

Vrijwel het hele jaar door zijn wij Nederlanders dol op chocolade met noten. Vooral de populaire hazelnoot is niet meer weg te denken uit ons brede chocolade assortiment. Ook tijdens de feestdagen zijn bonbons met notenvulling zeer populair, maar jij wilt natuurlijk wat speciaals en unieks op tafel zetten. Geen probleem! Er zijn namelijk veel nootsoorten die je kunt uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan macadamias, pistache, kokosnoot, pinda's en amandelen. En vergeet ook vooral niet te zoeken naar verschillende soorten chocolade. Zo is witte chocolade bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met de pistache of pinda!

Geef een reactie